TRYB JASNY/CIEMNY

ostra naleśnikowa wariacja

Nie mam jedynego, ulubionego przepisu na naleśniki. Zawsze jest to jakaś wariacja na ich temat i NAJCZĘŚCIEJ JEST TO OSTRA WARIACJA NALEŚNIKOWA :) Zacznijmy od przepisu…

o kaszance i surówce z kiszonej kapusty - czyli co zrobić gdy nadchodzi czarna godzina...

W życiu każdego faceta przychodzi taka chwila gdy jakiś głód pierwotny się w nim  budzi. Ów głód różne formy przybiera, ale najczęściej jest to apetyt na:  * wielki kaw…

szarlotka z orzechowo-migdałową kruszonką i pierwszy śnieg

SZARLOTKA Z ORZECHOWO-MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ Ta szarlotka to królowa zimowych ciast. Jest pyszna, idealnie krucha, cudownie aromatyczna.

zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem

Dziś coś dla miłośników sera i zapiekanek :)  W moim domu mieszkają same serojady :) To danie wyjątkowo nam smakuje. Dziś prezentuję je w wersji wegetariańskiej, ale wys…

o tym jak wyturlałam knedle na obiad

Zawsze z niecierpliwością czekam na śliwki węgierki by zrobić z nich knedle. To doskonałe danie na obiad, kolację lub na deser. 

światowy dzień makaronu...

25 październik został wybrany na światowy dzień makaronu ... i bardzo smacznie był obchodzony ... ale na ten dzień przypada też inne święto ... 25 październik jest też św…

jesienne owoce zapiekane pod orzechową kruszonką

Bogactwo owoców skłoniło mnie do zrobienia deseru pełnego jesiennych smaków i aromatów. Zapraszam was na jesienne owoce zapiekane pod orzechową kruszonką.

DYNIOWE CIASTO

DYNIOWE CIASTO Nasze pyszne, aromatyczne, dyniowe ciasto zabraliśmy do plecaka na wycieczkę.   Niedzielny poranek, jeszcze leniwy, jaszcze zamglony i zimny. W drodze na …

jej wysokość DYNIA

Jedna dynia, a takie bogactwo smaków i barw było !   Pierwszy po rozkrojeniu powstał gulasz. Dynia sprawiła, że sos nabrał pięknej barwy i był gęsty, ale nie zagęszczon…

RYZYKOWNE KROKI

Niektóre kroki w życiu są ryzykowne niczym stąpanie po linie. Szłam parkową alejką. Moje dzieciaki jeździły na rowerach. Na trawniku pomiędzy drzewami była rozciągnięta li…

papryka faszerowana

PAPRYKA FASZEROWANA  To jedno z moich ulubionych jesiennych dań. Często przygotowujemy na obiad lub kolację faszerowane warzywa. PAPRYKA FASZEROWANA

POLEK IHAHA

Jest taki cudowny okres w rozwoju każdego dziecka, gdy zaczyna już ono mówić, ale słów mu jeszcze brakuje by nazwać świat który widzą. Wyobraźnia podpowiada mu wtedy wyj…

MARCHEWKOWE CIASTO

MARCHEWKOWE CIASTO Z KREMEM I OWOCAMI Pyszne, aromatyczne ciasto. Jest mięciutkie i wilgotne. Jego smak kojarzy mi się ze schyłkiem lata i początkiem jesieni. Marchewki s…
SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI