DYNIA - Warsztaty Sztuki Kulinarnej w Uczelni im. Dietla w Krakowie - fotorelacja
DYNIA - KWIAT JESIENI
Pod takim hasłem odbyły się kolejne Warsztaty Sztuki Kulinarnej organizowane przez Małopolską Wyższą Szkołę im. Józefa Dietla w Krakowie.
Mistrzami ceremonii byli znani i cenieni szefowie kuchni : Jerzy Sobieniak i Andrzej Andrzejczak. Przekazywali nam swoją wiedzę, zarażali pasją, zachęcali do kreatywności i odwagi w komponowaniu smaków, pobudzali nasze kubki smakowe, zmuszali do myślenia i rozśmieszali do łez.
Wspólnie przygotowywaliśmy niebanalne, pełne aromatów dania z dyni; wychodziliśmy poza ramy klasycznych kompozycji smakowych; eksperymentowaliśmy; biesiadowaliśmy :)
Powstały gnocchi w dyniowym sosie, różne warianty dyniowej zupy, pasty, sałatki... było pysznie !
Jednych kompozycje dań zaskakiwały, a w innych wzbudzały niepohamowany apetyt :)
/ autorem ostatniego zdjęcia jest Słodki Facet współautor bloga KUCHENNE WARIACJE /
siwtna fotorelacja ;)
OdpowiedzUsuńTakie warsztaty to świetna sprawa:)
OdpowiedzUsuńDania, przynajmniej na zdjęciach, prezentowały się świetnie:-) Tak kolorowo i smacznie, whmm pokosztowałabym:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńAniu, wgryzłam się w Twoją relację z lubością. Nie wiem czemu sama nigdy nie uczestniczyłam w podobnych warsztatach… to musi być bardzo fajna sprawa :) ściskam!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię dynię i jeszcze w takim otoczeniu!!!
OdpowiedzUsuńTakich warsztatów z dynią w tle zazdroszczę baaaardzo ;)!
OdpowiedzUsuń