TRYB JASNY/CIEMNY

jesienne przepisy - sezonowe gotowanie






sałatka z dynią i jarmużem







nalewka z pigwowca 





sałatka z winną gruszką







muszle z owocowo-orzechowym nadzieniem zapieczone w śliwkowym sosie

 


muszle z nadzieniem jarmużowo-dyniowym zapieczone w sosie z leśnych grzybów

 

 

 

sernik dyniowy

 tort marchewkowy z owocami pigwowca

 
 

grzyby marynowane

 

 jak suszyć grzyby - poradnik

 

 

papryka faszerowana

jesienne owoce zapiekane pod orzechową kruszonką

o tym jak wyturlałam knedle na obiad

 

szarlotka orzechowo-migdałowa 


zupa dyniowa







ciasto orzechowo-gruszkowe 


kotlety z kaszy gryczanej i pieczona kukurydza



dyniowe ciasto, dyniowe muffiny 





 ale bigos !!!



kurczak z warzywami i dzikim ryżem



zupa dyniowo-pomidorowa







pieczony kurczak z warzywami





syrop z czosnku miodu i cytryny 







naleśniki prosto z pieca

czekoladowe ciasto czyli o poprawności politycznej języka



jabłka pieczone w asyście kurczaka








Komentarze

  1. Muszle nadziewane to zdecydowanie mój typ:)

    OdpowiedzUsuń
  2. same pyszności Aniu!
    nasza nalewka z pigwy właśnie się przerabia :)
    ja dodałam dwie pomarańcze, piłam takową i polecam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Co jakiś czas szukam Twojego świątecznego przepisu na sernik dyniowy i się najadam oczyma :D muszę kiedyś spróbować koniecznie !!!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI