TRYB JASNY/CIEMNY

Warsztaty Sztuki Kulinarnej w Uczelni im. Józefa Dietla w Krakowie; przetwory domowe - fotorelacja


Warsztaty kulinarne to nieocenione źródło inspiracji i wiedzy dla każdego kto lubi gotować i dlatego bardzo lubię uczestniczyć w takich spotkaniach pasjonatów dobrej kuchni :)
Uczelnia im. Dietla w Krakowie organizuje cyklicznie Warsztaty Sztuki Kulinarnej, które prowadzi Jerzy Sobieniak - doskonały kucharz i ceniony ekspert kulinarny wielokrotnie zapraszany do programów telewizyjnych. 

Gotując często kierujemy się własną intuicją  lub doświadczeniami przekazywanymi w rodzinie z pokolenia na pokolenie nie unikając przy tym wpadek kulinarnych. Jerzy Sobieniak podczas warsztatów naszą wiedzę porządkuje i uzupełnia w ciekawy sposób tłumacząc jakie procesy i zjawiska chemiczne zachodzą podczas przygotowywania i obróbki produktów spożywczych. Uczy jak te procesy wykorzystać w praktyce, zdradza kulinarne sekrety, prezentuje swoje autorskie receptury i zachęca uczestników kulinarnego spotkania do kreatywnego gotowania.





Wielkim plusem tych spotkań jest to, że każdy pod okiem mistrza może realizować swoją wizję kulinarną, a Jerzy Sobieniak jedynie doradza, podpowiada i koryguje ewentualne błędy nie narzucając nikomu konieczności ścisłego trzymania się wybranej przez niego receptury. Każdy może eksperymentować ze składnikami i przyprawami. I właśnie tak rodzą się kulinarne pasje :) 

Mango, morele i bogactwo aromatycznych przypraw to składniki na doskonałą pikantną konfiturę, którą podczas warsztatów o przetworach domowych skomponowałyśmy wspólnie z Ullą i Agnieszką.



Komentarze

  1. Świetne warsztaty! Jaki jest temat następnego spotkania?

    OdpowiedzUsuń
  2. Informacje o kolejnych warsztatach pojawiają się na stronie głównej Uczelni Dietla i na ich FB.

    OdpowiedzUsuń
  3. Daktyle w przetworach domowych ..ciekawe

    OdpowiedzUsuń
  4. Warsztaty kulinarne, to brzmi smakowicie:) chętnie wzięłaby, kiedyś udział w czymś podobnym. A to coś na talerzu wygląda pyszzzznie:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI