TRYB JASNY/CIEMNY

WSPÓLNE GOTOWANIE - WARSZTATY KULINARNE ZE ZBIGNIEWEM KURLETO




Kuchnia to takie miejsce, które w naturalny sposób jednoczy i zbliża ludzi. Tak było zawsze i tak jest teraz. I nie ma to nic wspólnego z istniejąca teraz modą na gotowanie. Tak po prostu jest, że przy kuchennym stole zawsze najfajniej się rozmawia :)
Członkowie Stowarzyszenia Małopolskich Blogerów Kulinarnych i Przyjaciele z wielką przyjemnością spotykają się w gościnnych progach kuchni Kampusu Wielickiego by wspólnie gotować i biesiadować. Mistrzem ceremonii i gospodarzem tych kulinarnych imprez jest sam Zbigniew Kurleto.
I mamy z tego mnóstwo radochy i śmiechu, a jednocześnie przy każdym spotkaniu dużo się uczymy, zdobywamy nowe doświadczenia i poznajemy różne techniki kulinarne. 
Tematem przewodnim każdego z takich naszych spotkań jest inny produkt. Były już warsztaty poświęcone dziczyźnie, rybom i owocom morza, gęsinie, rybom słodkowodnym - Zbyszek Kurleto organizując dla nas kolejne tematyczne spotkania przy wspólnym gotowaniu zawsze podąża za naszą ciekawością i zainteresowaniem, a pomysłów na nowe spotkania nigdy nam nie brakuje :)

I UCZY NAS. I wszystko pokazuje nam krok po kroku. Ma taki niesamowity dar do przekazywania wiedzy, a wiedzę i doświadczenie ma olbrzymie - przez wiele lat był szefem kuchni w krakowskim Wierzynku; jest członkiem Elitarnego Klubu Szefów Kuchni; był prezesem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników w małopolskim oddziale, jest członkiem Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie kucharza, laureatem międzynarodowych konkursów kulinarnych. Gotował dla elity świata polityki, kultury i sportu. Organizował przyjęcie na cześć  George Bush'a, za które prezydent Stanów Zjednoczonych osobiście mu podziękował. Jest organizatorem, współorganizatorem i jurorem w wielu konkursach kulinarnych.



I MA DO NAS WIELKĄ CIERPLIWOŚĆ :):) 
Bo do blogerów kulinarnych cierpliwości trzeba mieć sporo - nie wystarczy im, że gotują i świetnie bawią się przy tym w kuchni - muszą jeszcze koniecznie wszystko sfotografować :):):)


GĘSINA
















DZICZYZNA


















RYBY I OWOCE MORZA







/ autorem tego zdjęcia jest Słodki Facet współautor bloga KUCHENNE WARIACJE /

RYBY SŁODKOWODNE


 


 




/autorem tego zdjęcia jest Słodki Facet współautor bloga KUCHENNE WARIACJE/









Komentarze

Prześlij komentarz

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI