TRYB JASNY/CIEMNY

SOS ŚLIWKOWY DO WĘDLIN I MIĘS

SOS ŚLIWKOWY DO MIĘS

Sos śliwkowy to doskonały dodatek do półmiska wędlin i mięs. Świetnie sprawdza się na imprezach. Na naszym sylwestrowym przyjęciu z pewnością go nie zabraknie. Doskonale pasuje też do dań z grilla. Przygotowuje się go błyskawicznie !



składniki :

* 5 łyżek powideł śliwkowych
* 5 łyżek majonezu
* 5 łyżek keczupu
* 2 łyżki soku z cytryny
* 2 ząbki czosnku zgniecione w wyciskarce
* pieprz czarny świeżo zmielony do smaku


wykonanie :
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i gotowe :) Lubiącym ostre klimaty polecam dodanie ¾ łyżeczki sosu Sambal Oelek.



NASZE PROPOZYCJE DAŃ SYLWESTROWYCH ZNAJDZIECIE NA 
 

Komentarze

Prześlij komentarz

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI