TRYB JASNY/CIEMNY

PTYSIE Z PASTĄ Z CIECIERZYCY

W tym roku Karnawał będzie trwał od Święta Trzech Króli przypadającego 6 stycznia  do 9 lutego czyli do Ostatków zwanych też Zapustami lub Śledzikiem. W tym okresie na naszym blogu nie może zabraknąć nowych przepisów na imprezowe dania :)
Na karnawałowych przyjęciach zawsze doskonale sprawdzają się małe przekąski i przystawki typu finger food. Kuszą oko i łatwo po nie sięgnąć nie przerywając zabawy :)

Dziś proponujemy wam ptysie z pastą z ciecierzycy. To wegetariańskie danie, które wszystkim smakuje, nawet zdeklarowanym mięsożercom :). Ptysie z tą pastą są pikantne i pełne smaku. Takie małe co nieco idealne na imprezę :)


Jak zrobić ptysie ?


Dokładny opis krok po kroku wraz ze zdjęciami przygotowaliśmy dla was [ NA TEJ STRONIE ].




Przepis na PASTĘ Z CIECIERZYCY Z POMIDORAMI SUSZONYMI, która idealnie nadaje się do przełożenia ptysi znajdziecie [ NA TEJ STRONIE ].


Upiekliście dużo ptysi ?
Dla urozmaicenie część przełóżcie  ŁOSOSIOWYM KREMEM. Przepis znajdziecie [ TU ].

A może wolicie na słodko ? Proszę bardzo :)
Jedno ciasto, a tyle możliwości ! :)
Jak zrobić klasyczne ptysie z bitą śmietaną przeczytacie [ NA TEJ STRONIE ]


Komentarze

Prześlij komentarz

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI