TRYB JASNY/CIEMNY

BRUKSELKA Z BOCZKIEM

BRUKSELKA  Ma specyficzny, intensywny aromat, przez który a lbo ją kochasz, albo nienawidzisz. Innej drogi nie ma. Sezon na brukselkę wła ś nie trwa. Rozpoczął się późną jes…

BLOGER TYGODNIA

BLOGER TYGODNIA to cykl wywiadów jaki ukazuje się na portalu gotujmy.pl . Dziś zostaliśmy bohaterami jedne go z nich. To dość osobisty wywiad. Jest w nim ta cząstka nas , k…

KOTLETY RYBNE PANIEROWANE W PŁATKACH JAGLANYCH

KOTLETY RYBNE To ciekawa alternatywa dla klasycznych mielonych i jednocześnie sposób na rozwiązanie problemu ości w daniach rybnych dla dzieci.  Dziś rybne kotlety w wersj…

ENOTEKA PERGAMIN RECENZJA RESTAURACJI

ENOTEKA PERGAMIN; Kraków, ul. Gro dz ka 39 Są takie miejsca na mapie gastronomicznej, które od momentu ich powstania budzą w nas wielką ciekawość. Tak było właśnie z Enoteką…

RZEŻUCHA

RZEŻUCHA  Kuchenny parapet to nasz domowy ogródek; wiecznie zielony o każdej porze roku. No może poza kilkoma incydentami, gdy zapomnieliśmy go podlać. Przemilczmy jednak…

ZUPA GULASZOWA PO GÓRALSKU

Zupa gulaszowa po góralsku - rozgrzeje wam dłonie i serca w walentynki. Zimowy poranek. Zabłąkany promień słońca przekradł się przez ciężkie zasłony.  Zadziorny jest, nie…

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI Faszerowane jajka to jedna z ulubionych przekąsek w naszym domu. Są proste i szybkie w wykonaniu. Można je przygotować na niezliczoną ilość …

PIECZARKOWA PASTA

PIECZARKOWA PASTA KANAPKOWA Prostota jest najlepszym przyjacielem dobrego smaku. Z dwóch podstawowych składników, jakimi są pieczarki i cebula, możecie stworzyć świetną pa…

ROGALIKI SEROWE Z KONFITURĄ Z RÓŻY

ROGALIKI SEROWE Z KONFITURĄ Z RÓŻY Słodki smak dzieciństwa - kruche, rumiane, obsypane cukrem pudrem rogaliki z nadzieniem z dodatkiem konfitury z płatków róż. Mamy do n…

POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W PIWIE

POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W CIEMNYM PIWIE, KORZENIOWYCH WARZYWACH I KORZENNYCH PRZYPRAWACH Sezonowa kuchnia to coś co lubimy najbardziej. Dziś  zimowe danie obiadowe.  R…

OPONKI SEROWE

OPONKI SEROWE  Typowo karnawałowe ciastka. Idealne na ostatki (zapusty) czyli ostatnie dni karnawału - taki czas, w którym tradycyjnie balujemy, imprezujemy i objadamy si…
SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI