GRUSZKI W BOCZKU Z GRILLA
GRUSZKI W WĘDZONYM BOCZKU Z GRILLA
To wyśmienita przekąska. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonale urozmaici i wzbogaci wasze grillowe menu. Genialnie komponuje się z pieczonymi na grillu mięsami.
składniki :
* twarde, duże gruszki ( każdą dzielimy na 6 części)
* cienkie plastry wędzonego boczku (po jednym na każdy kawałek gruszki)
wykonanie :
Duże, twarde gruszki myjemy, dzielimy wzdłuż na połówki. Każdą z połówek kroimy potem wzdłuż na 3 części. Tak pokrojone owoce owijamy cienkimi plastrami wędzonego boczku i grillujemy około 20 minut (obracając gruszki w tym czasie) do momentu, aż boczek się pięknie zrumieni i owoce upieką.
Takie gruszki możemy również przygotować w piekarniku ( 20 minut w 180 stopniach C) lub na patelni grillowej smażąc je po około 3 minuty z każdej strony.
Komentarze
Prześlij komentarz