TRYB JASNY/CIEMNY

III MAŁOPOLSKIE TARGI ŻYWNOŚCI "ZASMAKUJ Z UR"



Z przyjemnością informujemy o objęciu przez nasz blog patronatu medialnego nad III edycją Małopolskich Targów Żywności organizowanych w dniach 1 i 2 października 2016 r. przez Uniwersytet Rolniczy im. Hugo Kołłątaja w Krakowie. Targi odbędą się pod hasłem "Zasmakuj z UR" i będą miały charakter pikniku rodzinnego na świeżym powietrzu. Głównym celem targów organizowanych przez Uniwersytet Rolniczy jest propagowanie zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia oraz promocja regionalnych i tradycyjnych produktów z Województwa Małopolskiego.

W najbliższą sobotę i niedzielę na terenie zabytkowego folwarku Uniwersytetu Rolniczego  mieszczącego się przy ul. Balickiej 253 w Krakowie na wszystkich odwiedzających targi będą czekały stoiska z żywnością tradycyjną i regionalna oraz liczne atrakcje dla całej rodziny. Otwarte wykłady na temat zdrowego odżywiania i zdrowej żywności poprowadzą wykładowcy Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.  Nie zabraknie fachowych porad żywieniowych, pokazów kulinarnych, konsultacji z trenerem personalnym, pokazów tańca, gimnastyki relaksacyjnej i warsztatów tematycznych oraz licznych konkursów z nagrodami. Na najmłodszych czekać będzie wesołe miasteczko i zajęcia z animatorami zabaw dla dzieci. W trakcie Targów odbywać się będą występy zespołów folklorystycznych, grup tanecznych, zespołów wokalno-instrumentalnych oraz pokazy Zumby.
Wśród wystawców tegorocznych targów znajdą się m.in.: producenci oraz dystrybutorzy świeżych owoców i warzyw; producenci: tradycyjnych wędlin, pieczywa, przypraw, wyrobów mleczarskich, olejów roślinnych, wód mineralnych, produktów pszczelich; krakowski browar rzemieślniczy, przedstawiciele winnic małopolskich; firmy produkcji zielarskiej.

WSTĘP WOLNY

Targi odbywać się będą w sobotę od godziny 10 do 18 i w niedzielę w godzinach od 9 do 17. Wszystkich serdecznie zapraszamy w imieniu organizatorów wydarzenia, wystawców i własnym. 


PROGRAM RAMOWY III MAŁOPOLSKICH TARGÓW ŻYWNOŚCI "ZASMAKUJ Z UR"


 

WYKŁADY


Sobota 01.10.2016 r.

  • godz. 12:30 „Wartość odżywcza i prozdrowotna warzyw” - dr Aneta Grabowska (Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa)
  • godz. 14:00 „Rokitnik zwyczajny (Hippophaë rhamnoides L.) nieznany cud natury” - dr Urszula Sadowska (Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki)
  • godz. 15:00 „Rola ziół i przypraw w żywności” - prof. dr. hab. Elżbieta Pisulewska (Wydział Rolniczo-Ekonomiczny)

Niedziela 02.10.2016 r.

  • godz. 10.00 „Wartość odżywcza i prozdrowotna owoców” - dr hab. Ewa Dziedzic (Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa)
  • godz. 12:00 „Żywność na przestrzeni wieków” - dr Wiktor Berski (Wydział Technologii Żywności)
  • godz. 13:00 „Prośrodowiskowe aspekty rolnictwa ekologicznego” - prof. dr. hab. Kazimierz. Klima (Wydział Rolniczo-Ekonomiczny)

WYSTĘPY ARTYSTYCZNE


Sobota 01.10.2016 r.

  • godz. 11:00 Oficjalne otwarcie i występ Zespołów: „Sygnalistów Myśliwskich Hagard”, „Grupy Tanecznej UR” oraz „Studenckiego Zespołu Góralskiego Skalni”
  • godz. 12:00 Pokaz kulinarny w wykonaniu Zofii Grabskiej
  • godz. 12:30 Występ Grupy Sorrir Por Favore
  • godz. 13:00 Pokaz baristyczny – stoisko Małopolskiej Szkoły Gościnności
  • godz. 13:30 Występ Studia Tańca „TamTan”
  • godz. 15:00 Pokaz baristyczny – stoisko Małopolskiej Szkoły Gościnności
  • godz. 16:00 Występ grupy tanecznej dorośli i dzieci klasyka tańca towarzyskiego „Szkoła Tańca Towarzyskiego Smarzyńscy”
  • godz. 16.30 Występ Zespołu Folklorystycznego „Mali Mydlniczanie”
  • godz. 17.00 Występ Zespołu wokalno-instrumentalnego "Bez Nazwy"


Niedziela 02.10.2016 r.

  • godz. 12:00 Zespół Szkół Ogólnokształcących Integracyjnych nr 3 w Krakowie – Uczelniany Klub Integracyjny „Wilga” – pokazy taneczne
  • od godz. 11:00 o każdej pełnej godzinie - pokaz sporządzania oraz poczęstunek sokami i sorbetami na stoisku Małopolskiej Szkoły Gościnności
  • godz. 13:00 Koncert Krakowskiej Grupy Folklorystycznej z Mydlnik
  • godz. 14:00 Występ Grupy Sorrir Por Favore
  • godz. 16.00 Występ i mini warsztaty taneczne z „Show-Balet SHINE”
  • godz. 16.30 Wspólna zabawa na Zumbie z „Idea Fit”
  • godz. 17:15 Rozstrzygnięcie konkursu na „Najsympatyczniejszego Wystawcę”


ATRAKCJE


  • Wesołe miasteczko
  • Gry i zabawy dla najmłodszych z Grupą ANIMATOR
  • Warsztaty: warsztaty plastyczne wielkoformatowe, warsztaty filcowe ozdoby – Klub Kultury Mydlniki
  • Pokazy kulinarne oraz baristyczne na stoisku Małopolskiej Szkoły Gościnności
  • Poczęstunek markowymi - słodkimi produktami Małopolskiej Szkoły Gościnności
  • Pokaz sporządzania oraz poczęstunek sokami i sorbetami na stoisku Małopolskiej Szkoły Gościnności
  • Porady żywieniowe, zajęcia z trenerami z Klubu Treningu Funkcjonalnego
  • Przejażdżki na kucykach
  • Wystawa zwierząt gospodarskich. 

06.10.2016.

Nasz obszerny fotoreportaż z III Małopolskich Targów Żywności "Zasmakuj z UR" znajdziecie na [TEJ STRONIE]



Komentarze

  1. Dzięki za info, może się tam jutro wybierzemy, akurat mamy po drodze, jak jedziemy do teściów. ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI