Dynia to niezwykle uniwersalne w zastosowaniu warzywo. Możecie przygotować z niej zarówno wspaniałe ciasta, torty i desery, ale również stanie się podstawą dań wytrawnyc…
CIASTO ORZECHOWO-GRUSZKOWE Jesień depresje w impresje odmienia malując świat rudością, złotem i czerwienią, a potem dmuchnięciem wiatru odbiera nam tę wielobarwność otacz…
Kotlety jagnięce to prawdziwy rarytas. Jagnięcina jest mięsem pozyskiwanym z młod ych ow iec lub baran ów żywionych wyłącznie mlekiem matki . Ich wi ek nie przekracza 60 dni.…
Chwila spokoju w zabieganym dniu. D robne przyjemności nadają życiu smak, to one sprawiają nam najwięcej radości i decydują o naszym dobrym samopoczuciu. To takie drobiaz…
Na jesienne chłody proponujemy
wam sycącą i pyszną zupę gulaszową z ciecierzycą. Smaczku i niesamowitej barwy
dodaje jej czarna marchew (zwana też fioletową). To jedna z…
Przed nami jesienna edycja FESTIWALU RESTAURANT WEEK, który odbędzie się w Polsce w dniach od 21 do 30 października. O d 2014 roku u czestniczą w nim starannie dobrane, na…
II MAŁOPOLSKA JESIEŃ ENOLOGICZNA 2016 - INAUGURACJA WYDARZENIA Po raz drugi w Krakowie świętujemy wino i winiarstwo! Małopolska Jesień Enologiczna jest jednym z największy…
III Małopolskie Targi Żywności
"Zasmakuj z UR" organizowane corocznie przez Uniwersytet Rolniczy im.
Hugona Kołłątaja w Krakowie dobiegły końca. To impreza kul…
Wszystkie materiały znajdujące się na blogu ŻYCIE OD KUCHNI są chronione prawem autorskim. Kopiowanie i wykorzystywanie bez zgody autorów jest zabronione i stanowi naruszenie art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.