KORECZKI Z MELONA I SZYNKI
KORECZKI Z MELONA I SZYNKI
Melon i szynka to połączenie doskonałe. Sprawdzi się wybornie w kolejnej sylwestrowo-imprezowej przekąsce typu finger food. Soczysty i orzeźwiający melon doskonale ożywia imprezowe menu. Jest świetnym dodatkiem nie tylko do sałatek owocowych, ale również pasuje idealnie do kompozycji wytrawnych.
Przygotowanie koreczków z melona i szynki ułatwi wam łyżeczka do robienia kulek z owoców i warzyw. Jest bardzo przydatna podczas robienia sałatek owocowych i warzywnych oraz do tworzenia dekoracji potraw i drinków. My często wykorzystujemy ją do przygotowania różnych koreczków. Jeśli jej nie macie melona pokrójcie w kostkę.
KORECZKI Z MELONA I SZYNKI
Przygotowanie koreczków z melona i szynki ułatwi wam łyżeczka do robienia kulek z owoców i warzyw. Jest bardzo przydatna podczas robienia sałatek owocowych i warzywnych oraz do tworzenia dekoracji potraw i drinków. My często wykorzystujemy ją do przygotowania różnych koreczków. Jeśli jej nie macie melona pokrójcie w kostkę.
KORECZKI Z MELONA I SZYNKI
składniki:
* pół melona (polecamy melon galia lub melon miodowy)
* 1 duża czerwona papryka
* 250 g ulubionej szynki lub pieczonego mięsa (u nas pieczona pierś z indyka)
* listki młodego szpinaku do dekoracji
Koreczki z melona i szynki lubią eksperymenty. Możecie dodać do nich kawałki sera koziego lub sera złoty lazur.
wykonanie:
Melona kroimy na pół, usuwamy z niego gniazda nasienne i pestki i wydrążamy w nim kulki za pomocą specjalnej łyżeczki (oczywiście można też obranego ze skóry melona pokroić w dużą kostkę).
Czerwoną paprykę kroimy na pół i pozbawiamy gniazd nasiennych.
Szynkę i paprykę bez aptekarskiej dokładności kroimy na kawałki.
Wszystkie składniki koreczków naprzemiennie nabijamy na patyczki lub wykałaczki i układamy np. na listkach młodego szpinaku.
Komentarze
Prześlij komentarz