TRYB JASNY/CIEMNY

RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA RESTAURACJA ATRIUM

restaurant week


RESTAURANT WEEK

FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI

20 - 31 PAŹDZIERNIKA



Przed nami 10 edycja FESTIWALU RESTAURANT WEEK, który odbędzie się w całej Polsce w dniach od 21 do 30 października. Od 2014 roku uczestniczą w nim starannie dobrane, najlepsze, autorskie Restauracje z największych polskich miast. Jest to prawdziwe święto dla miłośników dobrego jedzenia, które umożliwia jego uczestnikom obserwowanie jak zmienia się polska scena gastronomiczna. Celem Festiwalu jest wspieranie rozwoju i promocja najlepszych, polskich restauracji i przybliżanie gościom zarówno tradycyjnej, regionalnej kuchni jak i światowych trendów kulinarnych.


W nadchodzącej edycji festiwalu najważniejsze jest ŚWIĘTOWANIE!  Świętujcie więc, radujcie się; celebrujcie wspólnie przyjaźń, miłość, uczcijcie swoje sukcesy małe i duże. 



Każda z restauracji biorących udział w festiwalu RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA przygotowuje specjalne, autorskie, popisowe menu w jednorodnej festiwalowej cenie - 49 złotych!


Jako ambasadorzy Festiwalu Restaurant Week mieliśmy już niezwykłą przyjemność poznać dwa festiwalowe menu, które zaprezentują w czasie nadchodzącego Festiwalu  krakowskie Restauracje.


Prezentując fotoreportaż z naszej wizyty  w Restauracji Atrium w Krakowie pragniemy zachęcić was do udziału w nadchodzącej edycji Festiwalu Restaurant Week.


Festiwalowe menu wszystkich Restauracji biorących udział w Festiwalu możecie poznać na stronie RESTAURANT WEEK. Tam również możecie dokonywać rezerwacji stolików w wybranych przez was miastach i restauracjach.   
 



Mieliśmy już wielką przyjemność przedpremierowo próbować obydwu, trzydaniowych zestawów festiwalowych, które z okazji nadchodzącej, jesiennej edycji Festiwalu RESTAURANT WEEK przygotowała krakowska Restauracja Atrium. Specjalizują się w kuchni słowiańskiej w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie produkty bardzo starannie dobierają. Pochodzą one od małych polskich producentów, dostawców i rolników. 
 

Doskonały, wyważony smak, intensywne aromaty, różnorodna tekstura dania, kusząca oko gra kolorów na talerzach, ciekawa zastawa, przyjemny wystrój wnętrza, bardzo miła i profesjonalna obsługa kelnerska - wszystko to sprawiło, że było to dla nas bardzo przyjemne doświadczenie restauracyjne. Polecamy szczególnie waszym podniebieniom policzki wieprzowe - sztos! 

restaurant week, atrium, restauracja atrium



Na zdjęciu: Krzysztof Żurek,  Szef Kuchni Restauracji ATRIUM, autor festiwalowego menu.
 
 

MENU 1



PRZYSTAWKA
krem z wędzonych ziemniaków / kurki / oliwa pietruszkowa
 

DANIE GŁÓWNE
policzki wieprzowe / puree chrzanowo-ziemniaczane / groszek / burak / demi-glace z czerwonym pieprzem / mus wiśniowy / prażynki


DESER
mus śliwkowo-czekoladowy z dodatkiem Honey Jack Daniels / glazura malinowa


MENU 2

PRZYSTAWKA
krem z wędzonych ziemniaków/ kurki / oliwa pietruszkowa


DANIE GŁÓWNE
mini marchewki / jajko pochés / puree z pietruszki / groszek / pieczony ziemniak / jabłko / majonez / ogórek konserwowy


DESER
mus śliwkowo-czekoladowy z dodatkiem Honey Jack Daniels / glazura malinowa


Wspólnie z przyjaciółmi odwiedźcie najlepsze, polskie restauracje. Aby jeszcze bardziej zachęcić was do wspólnego świętowania przy stole, organizatorzy Festiwalu Restaurant Week promują liczniejsze wspólne wyjścia na Festiwal. Przy rezerwacji 8-osobowego stolika ósmy gość odwiedza restaurację za darmo.


W Krakowie możemy spróbować propozycji przygotowanych przez szefów kuchni 45 restauracji:

Atrium, Baroque Cocktails & Music, Bistro 11, Bistro Hygge, Boccanera, Corleone, Corse - Restauracja Korsykańska, Dwór Sieraków, Ed Red, Edo Fusion, Emalia, Enoteka Pergamin, Gąska, Gruszka Nova, Hana Sushi, Hurry Curry, Ibis Kitchen - Centrum, Ibis Kitchen - Stare Miasto,  Il Calzone, Impresja, Klimaty Południa, Kurka Wodna, L'atmosphere - Hilton Garden Inn Krakow Airport, Magnifica, Marmolada, Miodowy Piecyk, Musso Sushi - Sukiennicza 8, Musso Sushi - Zwierzyniecka 23, Nine Kitchen, NOVO2 (Novotel Centrum), NOVO2 (Novotel Kraków City West), Pod Katarynką, Qualita, Rzeźnia - Ribs on Fire - Kazimierz, Rzeźnia - Ribs on Fire (Plac Dominikański), Trattoria Grande Piadina, Trattoria Nullo Pergamin, Veganic, Well Done, White Camel, Winestone, Winoman, Włoska, ZaKładka, Zalewajka
 

Komentarze

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI