RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA RESTAURACJA ATRIUM
RESTAURANT WEEK
FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI
20 - 31 PAŹDZIERNIKA
Przed nami 10 edycja FESTIWALU RESTAURANT WEEK, który
odbędzie się w całej Polsce w dniach od 21 do 30 października. Od 2014 roku
uczestniczą w nim starannie dobrane, najlepsze, autorskie Restauracje z
największych polskich miast. Jest to prawdziwe święto dla miłośników dobrego
jedzenia, które umożliwia jego uczestnikom obserwowanie jak zmienia się polska
scena gastronomiczna. Celem Festiwalu jest wspieranie rozwoju i promocja
najlepszych, polskich restauracji i przybliżanie gościom zarówno tradycyjnej,
regionalnej kuchni jak i światowych trendów kulinarnych.
W nadchodzącej edycji festiwalu najważniejsze jest
ŚWIĘTOWANIE! Świętujcie więc, radujcie się; celebrujcie wspólnie
przyjaźń, miłość, uczcijcie swoje sukcesy małe i duże.
Każda z restauracji biorących udział w festiwalu
RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA przygotowuje specjalne, autorskie,
popisowe menu w jednorodnej festiwalowej cenie - 49 złotych!
Jako ambasadorzy Festiwalu Restaurant Week mieliśmy
już niezwykłą przyjemność poznać dwa festiwalowe menu, które zaprezentują w
czasie nadchodzącego Festiwalu krakowskie Restauracje.
Prezentując fotoreportaż z naszej wizyty w
Restauracji Atrium w Krakowie pragniemy zachęcić was do udziału w nadchodzącej
edycji Festiwalu Restaurant Week.
Festiwalowe menu wszystkich Restauracji biorących udział
w Festiwalu możecie poznać na stronie RESTAURANT WEEK. Tam również możecie dokonywać rezerwacji
stolików w wybranych przez was miastach i restauracjach.
Mieliśmy już wielką przyjemność przedpremierowo próbować obydwu,
trzydaniowych zestawów festiwalowych, które z okazji nadchodzącej, jesiennej
edycji Festiwalu RESTAURANT WEEK przygotowała krakowska Restauracja Atrium.
Specjalizują się w kuchni słowiańskiej w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie
produkty bardzo starannie dobierają. Pochodzą one od małych polskich
producentów, dostawców i rolników.
Doskonały, wyważony smak, intensywne aromaty, różnorodna
tekstura dania, kusząca oko gra kolorów na talerzach, ciekawa zastawa,
przyjemny wystrój wnętrza, bardzo miła i profesjonalna obsługa kelnerska -
wszystko to sprawiło, że było to dla nas bardzo przyjemne doświadczenie
restauracyjne. Polecamy szczególnie waszym podniebieniom policzki wieprzowe -
sztos!
Na zdjęciu:
Krzysztof Żurek, Szef Kuchni Restauracji ATRIUM, autor festiwalowego
menu.
MENU 1
PRZYSTAWKA
krem z wędzonych ziemniaków / kurki / oliwa pietruszkowa
DANIE GŁÓWNE
policzki wieprzowe / puree chrzanowo-ziemniaczane / groszek / burak / demi-glace z czerwonym pieprzem / mus wiśniowy / prażynki
mus śliwkowo-czekoladowy z dodatkiem Honey Jack Daniels / glazura malinowa
PRZYSTAWKA
mini marchewki / jajko pochés / puree z pietruszki / groszek / pieczony ziemniak / jabłko / majonez / ogórek konserwowy
DESER
mus śliwkowo-czekoladowy z dodatkiem Honey Jack Daniels / glazura malinowa
Wspólnie z przyjaciółmi odwiedźcie najlepsze, polskie restauracje. Aby jeszcze bardziej zachęcić was do wspólnego świętowania przy stole, organizatorzy Festiwalu Restaurant Week promują liczniejsze wspólne wyjścia na Festiwal. Przy rezerwacji 8-osobowego stolika ósmy gość odwiedza restaurację za darmo.
W Krakowie możemy spróbować propozycji przygotowanych przez szefów kuchni 45 restauracji:
Atrium, Baroque Cocktails & Music, Bistro 11, Bistro Hygge, Boccanera, Corleone, Corse - Restauracja Korsykańska, Dwór Sieraków, Ed Red, Edo Fusion, Emalia, Enoteka Pergamin, Gąska, Gruszka Nova, Hana Sushi, Hurry Curry, Ibis Kitchen - Centrum, Ibis Kitchen - Stare Miasto, Il Calzone, Impresja, Klimaty Południa, Kurka Wodna, L'atmosphere - Hilton Garden Inn Krakow Airport, Magnifica, Marmolada, Miodowy Piecyk, Musso Sushi - Sukiennicza 8, Musso Sushi - Zwierzyniecka 23, Nine Kitchen, NOVO2 (Novotel Centrum), NOVO2 (Novotel Kraków City West), Pod Katarynką, Qualita, Rzeźnia - Ribs on Fire - Kazimierz, Rzeźnia - Ribs on Fire (Plac Dominikański), Trattoria Grande Piadina, Trattoria Nullo Pergamin, Veganic, Well Done, White Camel, Winestone, Winoman, Włoska, ZaKładka, Zalewajka
Wspólnie z przyjaciółmi odwiedźcie najlepsze, polskie restauracje. Aby jeszcze bardziej zachęcić was do wspólnego świętowania przy stole, organizatorzy Festiwalu Restaurant Week promują liczniejsze wspólne wyjścia na Festiwal. Przy rezerwacji 8-osobowego stolika ósmy gość odwiedza restaurację za darmo.
W Krakowie możemy spróbować propozycji przygotowanych przez szefów kuchni 45 restauracji:
Atrium, Baroque Cocktails & Music, Bistro 11, Bistro Hygge, Boccanera, Corleone, Corse - Restauracja Korsykańska, Dwór Sieraków, Ed Red, Edo Fusion, Emalia, Enoteka Pergamin, Gąska, Gruszka Nova, Hana Sushi, Hurry Curry, Ibis Kitchen - Centrum, Ibis Kitchen - Stare Miasto, Il Calzone, Impresja, Klimaty Południa, Kurka Wodna, L'atmosphere - Hilton Garden Inn Krakow Airport, Magnifica, Marmolada, Miodowy Piecyk, Musso Sushi - Sukiennicza 8, Musso Sushi - Zwierzyniecka 23, Nine Kitchen, NOVO2 (Novotel Centrum), NOVO2 (Novotel Kraków City West), Pod Katarynką, Qualita, Rzeźnia - Ribs on Fire - Kazimierz, Rzeźnia - Ribs on Fire (Plac Dominikański), Trattoria Grande Piadina, Trattoria Nullo Pergamin, Veganic, Well Done, White Camel, Winestone, Winoman, Włoska, ZaKładka, Zalewajka
Komentarze
Prześlij komentarz