TRYB JASNY/CIEMNY

SOS CUMBERLAND DO PASZTETÓW MIĘS I WĘDLIN

SOS CUMBERLAND DO PASZTETÓW MIĘS I WĘDLIN To zimny sos o niezwykle wyrazistym, bogatym, pełnym pikanterii smaku przygotowywany na bazie porzeczek i chrzanu, podawany jak…

KARP PIECZONY Z PIECZARKAMI

JESTEŚMY Z MAŁOPOLSKI, A NASZ KARP JEST ZATORSKI ! Jego mięso charakteryzuje się delikatnym smakiem i pozbawione jest zapachu mułu. Zawdzięcza to oryginalnemu dwuletnie…

JABŁKA PIECZONE Z PIERNIKAMI WYBORNY ŚWIĄTECZNY DESER

Pierwszy świąteczny zapach, który wkrada się do naszego domu to zapach piernika. Jest korzenny, intensywny; skrywany później na czas skruszenia w szczelnie zamkniętych s…

NIE MARNUJ JEDZENIA CZĘŚĆ TRZECIA WĘDLINY, MIESO, SERY, JAJKA I RYBY

Z badań Kantar Millward Brown na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności wynika, że badani Polacy wśród najczęściej wyrzucanych produktów wskazują kolejno: pieczyw…

JAK POWSTAJĄ MROŻONKI POLTINO

Za każdą kupowaną w sklepie tabliczką czekolady, paczką kawy, lodem na patyku, kubeczkiem jogurtu, gumą do żucia, puszką fasolki czy piwa stoi linia produkcyjna po które…

NIE MARNUJ ZAPROSZENIE NA BEZPŁATNE WARSZTATY KULINARNE

ZAPRASZAMY WAS NA BEZPŁATNE WARSZTATY KULINARNE #NieMarnuj , KTÓRE ODBĘDĄ SIĘ W HOLU RADIA KRAKÓW W DNIU 16.12.2017. W GODZINACH OD 10.30 D0 13.00. Wspólnie z Radiem Krak…

BYCZA UCZTA CZYLI STOWARZYSZENIE POLSKA EKOLOGIA NA EKOGALI 2017

Targi spożywcze to imprezy, które odwiedzamy zawsze z wielką przyjemnością i zaciekawieniem.  Są zwiastunem trendów konsumenckich, umożliwiają nam kompleksowy przegląd o…

NIE MARNUJ JEDZENIA CZĘŚĆ DRUGA PIECZYWO I INNE PRODUKTY ZBOŻOWE

Chleb jest najczęściej marnowanym produktem spożywczym  w Polsce. Według danych Polskiej Federacji Banków Żywności na etapie produkcji, dystrybucji i indywidualnej konsum…

MARCELINO CHLEB I WINO RECENZJA RESTAURACJI

Restauracja MARCELINO CHLEB I WINO Dziś zabieramy was w niezwykłe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa, do restauracji MARCELINO CHLEB I WINO. To wprost wymarzony lokal by …

NIE MARNUJ JEDZENIA CZEŚĆ PIERWSZA WARZYWA I OWOCE

NIE MARNUJ W Polsce co roku marnowane jest prawie 9 mln ton jedzenia. Pod względem marnowania żywności nasz kraj znajduje się na niechlubnym piątym miejscu wśród państw U…

NIE MARNUJ JEDZENIA, ZDROWIA, CZASU I PIENIĘDZY - AKCJA SPOŁECZNA RADIA KRAKÓW

Włącz Akcję #NieMarnuj... Jedzenia Zdrowia Czasu Pieniędzy... Przystanek Kulinarny Małopolska – Radio Kraków –  co sobotę jesteśmy na antenie od godziny 11.00 do 12.00  ZOS…
SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI