TRYB JASNY/CIEMNY

NIE MARNUJ ZAPROSZENIE NA BEZPŁATNE WARSZTATY KULINARNE

niemarnuj, nie marnuj jedzenia, przystanek kulinarny , przystanek kulinarny radia krakow, zycie od kuchni
ZAPRASZAMY WAS NA BEZPŁATNE WARSZTATY KULINARNE #NieMarnuj, KTÓRE ODBĘDĄ SIĘ W HOLU RADIA KRAKÓW W DNIU 16.12.2017. W GODZINACH OD 10.30 D0 13.00.

Wspólnie z Radiem Kraków mówimy STOP marnowaniu. 

 #NieMarnuj... Jedzenia Zdrowia Czasu Pieniędzy... 
To akcja społeczna zainicjowana i prowadzona przez Radio Kraków. Trwa od 1 do 27 grudnia 2017 roku.

Jako ambasadorzy tej akcji mamy wielką przyjemność zaprosić Was na Specjalny  Dzień Kulinarny w Radio Kraków i bezpłatne warsztaty kulinarne zorganizowane pod hasłem #NieMarnuj


W trakcie warsztatów zaprezentujemy wam jak z kuchennych resztek wyczarować kulinarne cuda. Będzie można skosztować, zapytać, podyskutować, poznać kuchenne triki, które sprawią, że resztkowe potrawy nabiorą wyrafinowanego charakteru. Opowiemy Wam jak przechowywać żywność by jej nie marnować. Będzie też niespodzianka w postaci Pamiątek Smaku. Ze względów logistycznych prosimy o zapisanie się na Specjalny Dzień Kulinarny. Prosimy o zgłaszanie się na adres przystanek@radiokrakow.pl podając imię, nazwisko, numer telefonu oraz liczby chętnych. Będziemy się z Państwem kontaktować telefonicznie.


W ramach akcji #NieMarnuj promujemy dobre postawy społeczne: 
- kupuj odpowiedzialnie  
- nie wyrzucaj żywności
- podziel się jedzeniem jeśli masz go za dużo  
- naucz się wykorzystywać resztki

- nie marnuj zasobów naturalnych

Słuchajcie nas w Radio Kraków w audycji PRZYSTANEK KULINARNY - wspólnie z Mają Dutkiewicz nadajemy na 101,6 FM, w sobotę od 11.00 do 12.00.

Więcej informacji o akcji #NieMarnuj znajdziecie [NA TEJ STRONIE]

UWAGA!  

W ramach prowadzonej przez Radio Kraków akcji #NieMarnuj w tym miesiącu zbierane są produkty żywnościowe dla Kuchni świętego Brata Alberta przy ulicy Dietla 48 w Krakowie. Dlaczego akurat tej? Bo codziennie karmi ponad 300 osób. Potrzebuje kilogramy produktów i nie marnuje się tam nawet okruszek. Część produktów Kuchnia kupuje, część otrzymuje w darze od handlowców, którzy chcą się dzielić chlebem, warzywami czy konserwami. Podzielmy się i my. W holu Radia Kraków zainstalowano kosze, do których można dorzucić swoją kaszę, mąkę, makaron czy przyprawy! Przyprawy to zawsze spory wydatek.
Zbiórka żywności trwa do 16 grudnia 2017.

JEŚLI NIE MOŻECIE OSOBIŚCIE UCZESTNICZYĆ W WARSZTATACH #NieMarnuj - ZAPRASZAMY WAS DO LEKTURY. "Klikając w tytuły poniższych artykułów przeniesiecie się automatycznie na strony naszego bloga, na których szerzej poruszamy problem marnowania jedzenia.

NIE MARNUJ JEDZENIA CZĘŚĆ DRUGA PIECZYWO I INNE PRODUKTY ZBOŻOWE

 

NIE MARNUJ JEDZENIA CZEŚĆ PIERWSZA WARZYWA I OWOCE

 


NIE MARNUJ JEDZENIA, ZDROWIA, CZASU I PIENIĘDZY - AKCJA SPOŁECZNA RADIA KRAKÓW

 

Komentarze

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

POLECANE

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI