JACK AND BURGER CZYLI PAIRING WHISKEY I BURGERÓW W SOMEPLACE ELSE
Wspólne kibicowanie niebywale potęguje emocje, sprawia, że żywiołowo reagujemy i jeszcze silniej dopingujemy zawodników w ich sportowych zmaganiach; daje siłę, radość i to wspaniałe poczucie jedności. Dlatego lubimy odwiedzać strefy kibica i lokale w których można zobaczyć transmisje z Mundialu. Wielką piłkę świetnie ogląda się na wielkich ekranach wspólnie z przyjaciółmi. Zabieramy was dziś do baru SomePlace Else w hotelu Sheraton Grand Kraków, który położony jest nad brzegiem Wisły, tuż obok Wawelu. Od Rynku Głównego, Kazimierza i najważniejszych atrakcji Krakowa dzieli go zaledwie 10-minutowy spacer. A jak wiadomo silne emocje potęgują apetyt. Przed nami 7 historii pełnych smaku. Towarzyszyć nam będzie pewien elegancki, wyrafinowany Gentelman Jack. Ma styl i klasę podobnie jak miejsce w którym jesteśmy.
Bar SomePlace Else utrzymany jest w sportowym klimacie. 10 plazmowych ekranów rozmieszczonych w różnych miejscach sali czyni to miejsce idealnym dla miłośników sportowych emocji. Tutaj wieczory mają smak oryginalnych drinków, pysznego jedzenia i mocnych sportowych wrażeń. Ciemny brąz wielkiego, drewnianego baru stojącego w centralnej części sali
skontrastowano z butelkową zielenią ścian i blatów stołów tworząc klasyczny, elegancki i zarazem niezobowiązujący klimat pubu dla miłośników sportu.
Dla
wielu kontrowersyjną kwestią jest to, czy whiskey należy podawać z jedzeniem. Dżentelmeni pijają ją na lodzie, w czystej postaci, ale sparowanie jej z posiłkiem, który uzupełni jej smak, z pewnością spotęguje doznania smakowe.
Mieliśmy przyjemność się o tym przekonać podczas trwającej właśnie w barze SomePlace Else kolejnej już odsłony akcji "Jack & Burger". Jej idea opiera się na pairingu, czyli umiejętnym dopasowaniu
smaku whiskey do składników z jakich skomponowane są
burgery. W tym roku Marcin Sasin, szef kuchni hotelu Sheraton Warsaw przygotował wyjątkowo interesujące burgerowe menu pełne doskonałych, klasycznych połączeń smakowych i ciekawych inspiracji zaczerpniętych z różnych zakątków świata. Te burgery dodadzą wam energii do kibicowania i z pewnością wam się nie znudzą. Przygotowane są z najwyższej jakości składników dobranych z wielką starannością i wyczuciem. Bazują na najlepszej wołowinie Angus i polskiej wołowinie
sezonowanej, oraz owocach morza i rybie. Odnajdziecie w menu również świetną wegetariańską wariację burgerową z tofu w roli głównej (pozytywnie zaskoczyła nas bogactwem smaku). Osoby będące na diecie bezglutenowej również znajdą w SomePlace Else odpowiedniego dla siebie burgera.
W barze SomePlace Else czekają
na was sportowe doznania w jakości HD. Na 55 calowych ekranach możecie tu oglądać
wiele różnych emocjonujących wydarzeń sportowych: piłkę nożną, tenis, golf,
snooker, Formułę 1, Ligę Mistrzów, Ligę Europy UEFA (oraz wiele innych) i jednocześnie rozsmakować się we wspaniałej kuchni Jacka Filipczyka, szefa kuchni hotelu Sheraton Grand Kraków.
W czasie trwania akcji "Jack & Burger" w barze SomePlace
Else czeka na was 7 burgerów, legendarne amerykańskie whiskey i mnóstwo
sportowych emocji. To prawdziwa gratka i dla miłośników sportu i dla
wielbicieli kulinarnych eksperymentów.
"JACK & BURGER" :
* BURGER
HIGHLANDER + Jack Daniel’s GENTLEMAN
JACK
Burger
z polską wołowiną sezonowaną (225 g) w bułce z boczkiem wędzonym, cebulą dymką,
pomidorem, sałatą, oscypkiem i sosem tatarskim.
NASZ FAWORYT! :)
* BURGER
ROMANO + JACK DANIEL’S OLD NO.7
Burger
z wołowiną Angus (200 g) w bułce z pesto z suszonych pomidorów, ziołami,
rukolą, serem Grana Padano, pieczoną papryką, sosem piklowym i cebulą z octem
balsamicznym.
* BALKAN
GREEN HILLS + Jack Daniel’s GENTLEMAN JACK
Podwójne
mięso wołowe (225 g) z warzywami i zielonymi sałatami, jogurtowym sosem z
miętą, podane bez bułki.
! Świetny burger zwłaszcza w duecie z podawanymi w barze SomePlace Else domowymi frytkami z ziemniaka lub z frytkami z batatów (słodkich ziemniaków) czy warzyw korzennych. Genialnie smakuje również w towarzystwie chipsów z buraka podawanych z solą morską.
* BURGER SCANDINAVIAN STYLE + Jack Daniel’s GENTLEMAN JACK
Burger
jagnięcy (225 g) w bułce bajgiel, z sałatką szwedzką, serem Jarlsberg, jajkiem
sadzonym i ziołowym sosem musztardowym z koperkiem.
* BURGER
Fish’n’Chips + JACK DANIEL’S OLD NO.7
Klasyczne
wydanie Fish’N’Chips z polędwicą z dorsza (150 g), w bułce maślanej z sosem tatarskim
i domowymi frytkami.
* BURGER
BAO + JACK DANIEL’S TENNESSEE FIRE
Burger
z krewetkami (6 sztuk) lub kaczką (150 g) w świeżo pieczonej pszennej bułce
parowej z imbirem, pikantną kapustą kimchi i japońskim majonezem z mango.
* BURGER
BE FIT with Aquafaba + ACK DANIEL’S TENNESSEE HONE
Vege
Burger z marynowanym tofu (100 g) w
bułce bezglutenowej z musem z suszonych pomidorów, cieciorką i wegańskim
majonezem aquafaba
"JACK & BURGER" NIE TYLKO W KRAKOWIE!
Odwiedźcie restauracje SomePlace Else w Warszawie, Krakowie lub Poznaniu, Bar
512 w Sheraton Sopot, JP’s Bar w The Westin Warsaw lub Champions Sport
Bar w Warsaw Marriott Hotel i odkryjcie świat burgerów.
***
Kolację degustacyjną w SomePlace Else uprzyjemniły nam wyborne desery.
BAR SomePlace Else
Hotel SHERATON GRAND KRAKÓW *****
Kraków, ul. Powiśle 7
mega super sprawa ! :)
OdpowiedzUsuńciekawe doświadczenie
OdpowiedzUsuńZdjęcia są świetne. A samo doświadczenie jest bardzo ciekawą sprawą.
OdpowiedzUsuńMega chciałbym tego spróbować, jeszcze w takim klimacie.
OdpowiedzUsuń