O poranku zebrałam w ogrodzie kwiaty cukinii,
młode buraczki, zieloną cebulkę, pomidory i zioła. Tak jeszcze bez
sprecyzowanego planu na to co zrobię na śniadanie, tak…
W zawiłości zielonych, wijących się wzdłuż całego ogrodu pnączy kryją się ogórki. Upalne, wilgotne lato przyniosło ich obfitość. Przeszukujemy je codziennie by wśród liś…
WZÓR NA SMAK
Grzegorza Łapanowskiego to z całą pewnością najbardziej wartościowa
książka kulinarna jaka w tym roku trafiła w nasze ręce. Jest przemyślana, mądra, cieka…
Kwiaty cukinii to prawdziwy przysmak. Lubimy je przygotowywać smażone w cieście, nadziewane masą serową lub mięsną i zapiekane w pomidorowym sosie lub jako dodatek do sa…
Kurczak pieczony z jabłkami w cydrze to łatwe w przygotowaniu i bardzo dobre danie. Wyjątkowo mało pracy w kuchni daje tu fantastyczny efekt. Taki pieczony kurczak to dl…
Czy jedzenie może być sztuką, a kucharz
artystą? Tak, oczywiście. Jest to jednak bardzo ulotna dziedzina sztuki, która na talerzu "żyje" zaledwie przez parę chw…
Rusza szósta edycja spotkań winiarskich w ramach Dni Otwartych
Winnic. Po raz kolejny regionalne winnice otworzyły swe wrota dla
wszystkich miłośników małopolskich win…
Choć nie każdy z was w tym roku wybiera się na wakacje do Włoch to w
wybornych owocach morza i rybach ze słonecznej Italii możecie
rozsmakować się nie wyjeżdżając z Kr…
Wszystkie materiały znajdujące się na blogu ŻYCIE OD KUCHNI są chronione prawem autorskim. Kopiowanie i wykorzystywanie bez zgody autorów jest zabronione i stanowi naruszenie art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.