RESTAURACJA MIDTOWN I JESIENNA EDYCJA RESTAURANT WEEK
Przed nami kolejna edycja FESTIWALU RESTAURANT WEEK, który potrwa od 17 do 31 października 2018 roku. To prawdziwe święto dla miłośników dobrego jedzenia, które umożliwia jego uczestnikom obserwowanie jak zmienia się polska scena gastronomiczna. Idea jest prosta: każda z restauracji biorąca udział w tym wydarzeniu przygotowuje specjalne menu w jednorodnej cenie - 49 złotych. To świetna okazja na poznanie nowych smaków, kuchni i Restauracji. Ósmy gość je gratis więc wybierzcie się duża grupą przyjaciół - razem świętujcie w jeszcze lepszej cenie!
Jako
ambasadorzy Restaurant Week odwiedziliśmy Restaurację MidTown i
poznaliśmy przedpremierowo
menu, które Paweł Górski, Szef Kuchni tej restauracji zaserwuje Wam
podczas nadchodzącego, największego polskiego festiwalu sztuki
restauracyjnej.
Nadchodzący Festiwal Restaurant Week odbędzie się w 13 regionach, w ponad 30 polskich
miastach. Każde z nich prezentuje unikatową kulturę restauracyjną. Restauracje biorące udział w Festiwalu
są starannie selekcjonowane w oparciu o wysoką jakość kuchni i
produktów, poziom autorskiego menu, poziom obsługi kelnerskiej i spełniają warunek nie sieciowości. Popisowe festiwalowe menu obejmuję przystawkę, danie główne i deser. Restauracje prezentują dwa menu – najczęściej jest to opcja mięsna i wegetariańska. Każdy gość Festiwalu dostaje także drink Martini tonic, prezent od sponsora festiwalu!
Tematem przewodnim nadchodzącej edycji festiwalu jest hasło: DESTYNACJA RESTAURACJA! Wybierzcie się w kulinarna podróż z najlepszymi polskimi restauracjami. Festiwal
najlepszych restauracji Restaurant Week odbywa się dwa razy do roku –
na wiosnę i jesienią, a w Festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining
Week będziecie mogli wziąć udział zimą lub latem.
Niepowtarzalny klimat i
pyszne jedzenie – to właśnie tego doświadczycie podczas Festiwalu Restaurant Week
Destynacje w Restauracji Midtown.
Feeria barw na talerzach fantastycznie prezentuje się na tle monochromatycznego wystroju wnętrza restauracji. Dania są dobrze, ciekawie skomponowane; zachwyciły nas głębią i bogactwem smaków i aromatów. Obydwa menu są równie wyborne choć mają zupełnie inny charakter. Sztuka kulinarna, to jest takie wieloznaczne określenie, takie słowo klucz doskonale oddające to co oferuje Restauracja Midtown. To miejsce, które usatysfakcjonuje nawet najbardziej wymagających Gości.
RESTAURANT WEEK - Restauracja Midtown
PRZYSTAWKI
MENU A - Mozaika
z węgorza wędzonego w marynacie jarzynowej o lekkim aromacie foie gras, szynka
parmeńska, sakiewka z duszoną grasicą
MENU B - Grillowane
buraczki z papryką, kawior z bakłażana, trufle, pesto szpinakowe
DANIA GŁÓWNE
MENU A - Polędwiczka
z dzika marynowana w owocach suszonej żurawiny, duszone rydze, konfitowane
ziemniaki vitelotte, bób, marchewka, puree z topinambura
MENU B - Smażony
filet z turbota, ravioli z nadzieniem z mięsa krabowego, fenkuł włoski,
marchewka, zielony groszek, maślany sos wermut.
DESERY
MENU A - Fantazja
czekoladowo-malinowa, sorbet mango z owocami leśnymi, sos balsamiczny.
MENU B - Blanc-manger kokosowo-migdałowe, figi karmelizowane, czarna jeżyna.
Restauracja Midtown
Kraków, ul.św. Gertrudy 6
*************
Wyruszamy na Kraków Restaurant Week!
To jak, gotowi na niesamowite kulinarne doznania? Zarezerwowaliście już stolik w jednej
z najlepszych polskich restauracji?
ZASADY FESTIWALU - PODSUMOWANIE:
REZERWACJE ONLINE! Festiwalowe menu i restauracje biorące udział w Festiwalu poznacie na www.RestaurantWeek.pl.
NAJLEPSZE RESTAURACJE! W Festiwalu Restaurant Week biorą udział starannie wybrane wyjątkowe i najbardziej autorskie restauracje.
TRZYDANIOWE DOŚWIADCZENIA RESTAURACYJNE! Popisowe menu festiwalowe: przystawka, danie główne, deser.
FESTIWALOWA CENA 49zł! Najlepsza okazja na poznanie ze znajomymi nowych smaków, kuchni i restauracji!
ÓSMY GOŚĆ GRATIS! Przy rezerwacji 8-osobowe stolika, płacisz tylko za siedmiu Gości!
CZAS
REZERWACJI! Wasz czas to 90 minut. Po nim będą już czekać następni
Goście. To równe szanse na wymarzone doświadczenia restauracyjne dla
każdego.
Pełna lista restauracji uczestniczących w Festiwalu dostępna jest na stronie www.RestaurantWeek.pl.
Weźcie również udział w konkursie zdjęciowym, w którym można wygrać między innymi rejs LOT-em i kolację w Osteria Francescana – najlepszej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin Guide lub rejs LOT-em i kolację w Los Angeles. Aby wziąć udział w konkursie wystarczy wybrać się na Restaurant Week i opublikować na portalach społecznościowych zdjęcie zgodnie z instrukcją czekającą w restauracji.
Komentarze
Prześlij komentarz