Podróże
kształcą, poszerzają nasze horyzonty, zmieniają nasz sposób postrzegania;
sprawiają, że na wiele spraw i problemów możemy spojrzeć z innej perspektywy i oczami
l…
Trwa V JESIEŃ ENOLOGICZNA. Przed nami jeszcze kilka tygodni niezapomnianych wrażeń związanych z enologią i sztuką winiarską. To niezwykłe, cykliczne wydarzenie kulturaln…
SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM OJCOWSKIM Przepis na sałatkę, który wam dziś prezentujemy uzupełnia naszą ostatnią opowieść. To część naszego projektu "ON I ONA W KUCH…
TAK SMAKUJE MAŁOPOLSKA! Poznajcie nasz przepis na sałatkę z wędzonym Pstrągiem Ojcowskim, naturalnym mieszkańcem Jury oraz rzeki Prądnik podaną w duecie z małopolskim win…
Cenię
to co lokalne, nasze, małopolskie. Z radością przyjęłam więc zaproszenie
Gorczańskiej Organizacji Turystycznej i wyruszyłam wspólnie z innymi blogerami
w podróż p…
Podróżując
po Podkarpaciu mieliśmy przyjemność gościć w Zamku Dubiecko. Stworzono tu wyjątkowy
hotel , w którym doskonale się wypoczywa. Zabudowania
zamkowe otacza jeden …
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MASĄ GRYSIKOWĄ I OWOCAMI Polecamy wam dziś pyszne i bardzo efektowne wielowarstwowe ciasto nie wymagające pieczenia. Latem możecie przygotować je…
Spontaniczność
kontra planowanie Przygotowując
wakacyjny wyjazd zawsze stawiamy na zachowanie równowagi pomiędzy robieniem
dokładnego planu podróży, a spontanicznym wyru…
Lody domowe t o idealny deser na poprawę nastroju. Kiedy upały dają się nam we znaki, nie ma nic lepszego od porcji lodów dla ochłody. Idealnie kremowe lody z kawałkami o…
RESTAURACJA CARPATHIA A'LA CARTE, HOTEL ARŁAMÓW Ponownie zabieramy was na Podkarpacie w kulinarną podróż pełną wybornych smaków. Gościmy w Hotelu Arłamów położonym na…
Lato
obfituje w owoce i warzywa. Chętnie czerpiemy z tego naturalnego bogactwa
przygotowując koktajle i smoothies. To prawdziwe bomby witaminowe. Dodają nam
energii i wi…
Ponownie zabieramy was w kulinarną podróż po Podkarpaciu. Dziś będziemy podążać szlakiem derenia. Odwiedzimy Arboretum Bolestraszyce, Gospodarstwo Rolne Podkarpacki Ryś…
Dziś zabieramy was do Górna w województwie podkarpackim, gdzie 9 czerwca odbyły się XIII Targi Żywności Tradycyjnej "Festiwal Podkarpackich Smaków". Ta coroczn…
DESIGN TWORZY KLIMAT, TAK W ROZUMIENIU DOSŁOWNYM JAK I W PRZENOŚNI. Urządzanie domu to jest proces, w którym wciąż podążamy za zmianami w naszym życiu. I on tak naprawd…
WORLD CLASS COCKTAIL FESTIVAL Dziś startuje
druga edycja festiwalu kultury koktajlowej, który potrwa aż do 16 czerwca. Ideą World
Class Cocktail Festival jest promocja or…
UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ Wiosna kojarzy nam się z ucieranym ciastem z rabarbarem ukrytym pod kruszonką. To takie domowe ciacho idealne do szklanki mleka o…
W
kuchni najwyżej cenimy to co lokalne i to zarówno w odniesie do naszych
rodzimych produktów, ale także do tych, które pochodzą z innych krajów.
To z tego właśnie po…
SZPARAGI, WOŁOWINA I GROSZEK CUKROWY Zaprezentujemy wam dziś przepis na danie, które jest prawdziwą gratką dla smakoszy szparagów. Wystąpią one w roli głównej w towarzyst…
Sezonowość to jest klucz do dobrej kuchni. Dziś prezentujemy wam przepis na wytrawną tartę, w której kryją się cudowne smaki maja. Odnajdziecie w niej zielone szparagi i…
Wędzenie wędlin, ryb i serów w naszej rodzinie ma długą tradycję. Jego sekrety przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Do wędzenia wykorzystujemy ryby złowione przez n…
Wenecja
to niewątpliwie jedno z najpiękniejszych miast na świecie. Jest absolutnie
niepowtarzalne i cudowne. Tu każdy budynek, most czy schody są zabytkiem,
pomnikiem hi…
Wszystkie materiały znajdujące się na blogu ŻYCIE OD KUCHNI są chronione prawem autorskim. Kopiowanie i wykorzystywanie bez zgody autorów jest zabronione i stanowi naruszenie art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.