Mama mówiła "nie baw się
jedzeniem", ale tym razem jej nie słuchamy. Przygotowując tę focaccę z a każdym razem bawimy się jak
dzieci . W ykorzystując
nasze ulubio…
Sezonowość to jest najlepszy klucz do dobrej kuchni, do smaków i aromatów na które czeka się z wytęsknieniem przez cały rok i które nigdy nam się nie nudzą. W maju propo…
I przyszedł maj. Od zapachu bzu aż kreci się w głowie. I znowu noce są krótsze i coraz więcej dnia. Bogactwo barw i aromatów rozbudza zmysły. Już na dobre rozkręcił się u …
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM I BEZĄ W naszym domu sezon na rabarbar to jednocześnie sezon na kruche ciasto
z rabarbarem i bezą. Słodycz i kwasowość są w nim genialnie zrówn…
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI Moja
babcia mawiała, że aby upiec dobre ciasto drożdżowe potrzebujemy trochę cierpliwości, spokoju, czułego traktowania i dużo domowego ciepła…
Być docenionym to takie fajne uczucie - budujące i niosące radość. Tak się w nas wtedy wszystko uśmiecha i jakoś tak nam od razu wszystko łatwiej przychodzi. Macie tak, ż…
Nadejście wiosny zawsze napawa mnie optymizmem. Samopoczucie poprawia mi już samo odwiedzenie placu targowego i ten widok zgromadzonych tu warzyw: wielobarwne góry cebul…
Wszystkie materiały znajdujące się na blogu ŻYCIE OD KUCHNI są chronione prawem autorskim. Kopiowanie i wykorzystywanie bez zgody autorów jest zabronione i stanowi naruszenie art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.