EMALIOVE - NACZYNIA EMALIOWANE
Naczynia
emaliowane są niczym swoisty wehikuł czasu, który przenosi mnie w świat smaków
dzieciństwa. Ich obecność w kuchni daje
mi poczucie ciągłości wielopokoleniowych rodzinnych tradycji. Pamiętam
jak w emaliowanych garnkach i naczyniach moja babcia przygotowywała pyszna
dania, a gdy chciała odpocząć zaparzała sobie herbatę w emaliowanym dzbanuszku.
Takie naczynia były obecne w polskich kuchniach od wielu pokoleń co najlepiej potwierdza ich niezawodność.
Dobre naczynia emaliowane zwiększają komfort pracy w kuchni i pozwalają nam wydobyć ze
składników naszych potraw to, co w nich najlepsze i najbardziej
wartościowe.
EMALIOVE
Na zdjęciach widzicie moje ulubione naczynia emaliowane dostępne w sklepie internetowym EMALIOVE.PL Wyróżnia je doskonała jakość i oryginalny design, który świetnie wpisuje się w wystrój
tradycyjnej kuchni, a także nadaje ciekawy charakter kuchni
nowoczesnej. Dostępne są w całej gamie pięknych, intensywnych i trwałych kolorów oraz w różnych kształtach, rozmiarach i pojemnościach.
Zestawy naczyń emaliowanych ze sklepu EMALIOVE.PL to doskonały pomysł na prezent świąteczny.
EMALIA
TO POWŁOKA W PEŁNI BEZPIECZNA DLA ZDROWIA - EMALIOVE CZYLI ZDROWE!
Emaliowana powłoka ma właściwości prozdrowotne. Wysokiej jakości warstwa emalii tworzy antyalergiczną powłokę niezawierającą często uczulającego niklu. Jest również wolna od kadmu, ołowiu i BPA. Emalia nie wchodzi w reakcję z żywnością ani podczas jej podgrzewania ani podczas chłodzenia. Nie zawiera i nie uwalnia żadnych szkodliwych substancji, nie pochłania zapachów oraz smaków potraw. W garnkach i naczyniach emaliowanych można zarówno bezpiecznie przyrządzać jak i bezpiecznie przechowywać wszystkie potrawy.
HIGIENA I UTRZYMANIE CZYSTOŚCI
Emalia tworzy idealnie gładką powierzchnię, która
zapobiega osadzaniu się resztek żywności i rozwojowi bakterii na pokrytych nią
naczyniach. Jest higieniczna i bardzo łatwa w czyszczeniu, wystarczy płyn do
mycia naczyń i miękka gąbka kuchenna aby utrzymać je w idealnej czystości. Zabrudzeń nie należy usuwać szorstkimi, drucianymi myjkami kuchennymi bo grozi to uszkodzeniem emaliowanej powierzchni. Lekko przypalone naczynia i garnki wystarczy namoczyć w wodzie by później z łatwością usunąć zabrudzenia.
Emalia jest wytrzymała, choć nie należy rysować po niej ostrymi przedmiotami. Do mieszania potraw najlepiej używać drewnianych i silikonowych łyżek lub łopatek. Jest odporna na kwasy, można w pełni bezpiecznie gotować w niej kwaśne potrawy co daje jej przewagę nad garnkami stalowymi. Doskonale znosi również wysoką temperaturę, świetnie nadaje się do przygotowywania potraw w piekarniku.
ENERGOOSZCZĘDNOŚĆ
Garnki emaliowane są energooszczędne – szybko się nagrzewają, ciepło jest w nich dobrze rozprowadzane. Długo utrzymują też temperaturę.
WSZECHSTRONNOŚĆ UŻYTKOWANIA
Emaliowane garnki produkowane są ze stali węglowej posiadającej właściwości ferromagnetyczne co oznacza, że można je używać na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, halogenowych i indukcyjnych). Można je również myć w zmywarkach.
Emaliowane miseczki i kubki są doskonałe do podawania posiłków małym dzieciom. Są nietłukące, polecane dla alergików i w pełni dla nich bezpieczne.
Ja uwielbiam emaliowane naczynia. Zawsze elegancko się prezentują i doskonale wpasowują się w świąteczny klimat. Sama mam kilka w domu, ale zastanawiam się jeszcze nad zakupem nowych. Przejrzałam już ofertę sklepu internetowego emaliove i znalazłam tam kilka produktów, które chciałabym mieć. Można tam też znaleźć coś ciekawego na prezent dla mamy czy też siostry :-)
OdpowiedzUsuń