CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM
CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM
Czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem to doskonały sposób na orzeźwienie w upalny dzień.
Lato hojnie obdarza nas owocami. Naturalne sezony na różne owoce wzajemnie się pokrywają i przenikają w czasie. Smoothie nie pozwala się sobą znudzić. Codziennie tworzę inne kombinacje smaków łakomie sięgając po sezonowe owoce. Dziś koktajl czerwony. To prawdziwy zastrzyk energii, witamin i przeciwutleniaczy. Świetnie nawadnia i orzeźwia. Dodatek cukru jest tu absolutnie zbędny. Wystarcza naturalna słodycz dojrzewających w słońcu truskawek i arbuza. Taki koktajl chętnie zabieram jako drugie śniadanie do pracy.
CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM
filiżanka czerwonych porzeczek
gruby plaster arbuza
garść truskawek
1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny
zimna woda do nadania pożądanej konsystencji
Różnorodność jest tu kluczem do zdrowia i dobrego smaku.
Taki koktajl za każdym razem może smakować trochę inaczej. Bawcie się smakami, eksperymentujcie. Tu nic nie trzeba odważać z aptekarską dokładnością. Zamiast truskawek dorzućcie maliny lub kilka wiśni bez pestek. Bez ograniczeń korzystajcie z sezonowych owoców. Traktujcie ten przepis jedynie jako wstęp do dobrej zabawy.
CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM
Porzeczki myję, obieram z szypułek.
Arbuz kroję na kawałki. Czubkiem noża usuwam z niego pestki.
Z umytych truskawek odrywam ogonki.
Owoce umieszczam w kielichu blendera. Dolewam sok wyciśnięty z cytryny. W upalne dni lubię napoje o wyraźnej kwaskowej nucie smakowej. Na tym etapie można dolać również trochę zimnej wody ale nie jest to konieczne. Całość miksuję próżniowo do uzyskania jednolitego, aksamitnego koktajlu.
Czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem przygotowuję w blenderze próżniowym KOHERSEN.
Technologia blendowania próżniowego polega na wyssaniu, odprowadzeniu tlenu z kielicha blendera przed rozpoczęciem pracy urządzenia. Dzięki temu tworzony napój nie ma kontaktu z tlenem (nie zachodzi w nim proces utleniania i utraty cennych witamin i enzymów), dłużej zachowuje świeżość oraz piękny, intensywny kolor i apetyczny wygląd, nie pieni się i nie rozwarstwia (nie dzieli się na frakcje klarowną i mętną).
BLENDER PRÓŻNIOWY KIELICHOWY KOHERSEN
Czym różni się tradycyjny blender kielichowy od próżniowego blendera kielichowego?
Tradycyjny blender kielichowy w trakcie miksowania, pod wpływem obrotów ostrza, napowietrza miksowaną masę, wtłaczając w nią pęcherzyki powietrza co przyspiesza proces utleniania zawartych w niej składników odżywczych.
PODZIEL SIĘ PRZEPISEM
Spodobał Ci się ten przepis? Masz jakieś pytania? Będzie nam miło jeśli zostawisz komentarz pod artykułem lub udostępnisz nasz artykuł w swoich mediach społecznościowych oznaczając nas dodatkowo tagiem #zycieodkuchni
Czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem to świetny pomysł na posiłek który można zabrania do pracy.
Blender próżniowy Kohersen zawiera w zestawie poręczny KUBEK PODRÓŻNY, który umożliwia zabranie świeżych soków i koktajli do pracy, na uczelnie lub w podróż czy na wycieczkę. Za pomocą przewodu podciśnienia można połączyć pokrywę kubka podróżnego z modułem podciśnienia w korpusie urządzenia. Dzięki temu uzyskuje się podciśnienie w kubku. Pokrywka kubka podróżnego utrzymuje podciśnienie przez długi czas przez co koktajl zachowuje dłużej świeżość i piękny kolor, nie zachodzą w nim procesy utlenia (koktajl nie traci cennych wartości odżywczych i enzymów), nie pieni się i nie rozwarstwia (nie dzieli się na frakcje klarowną i mętną).
Kluczem do zdrowia jest różnorodność.
Codziennie staram się wypijać koktajl w innym kolorze.
Poznajcie również inne nasze przepisy przygotowane w ramach tego projektu:
Zielone smoothie ze szpinakiem i awokado
Komentarze
Prześlij komentarz