WEGAŃSKI KOTLET MIELONY - W JAKICH PRZEPISACH SIĘ SPRAWDZI?
Wegański kotlet mielony - w jakich przepisach się sprawdzi?
Jak zastąpić tradycyjnego kotleta mielonego, aby stworzyć całkowicie roślinne danie? Podstaw na wegańskiego kotleta mielonego! W jakich daniach się sprawdzi? Sprawdź propozycje.
Burger z Wegańskim Kotletem Mielonym
Wegański Kotlet Mielony doskonale smakuje w formie burgera! To bardzo łatwe i szybkie danie, które przygotujesz w zaledwie kilkanaście minut. Aby je zrobić, będą Ci potrzebne:
- 1 opakowanie Wegańskiego Kotleta Mielonego Garden Gourmet,
- 1 bułka pełnoziarnista,
- 2 liście sałaty masłowej lub lodowej,
- 2 pomidorki koktajlowe,
- 1 ogórek kiszony,
- 2 łyżki dowolnego sosu (np. ketchupu lub majonezu wegańskiego).
Wykonanie przepisu rozpocznij od przygotowania Wegańskiego Kotleta Mielonego według instrukcji na opakowaniu. Możesz to zrobić na patelni lub w piekarniku. W międzyczasie umyj sałatę oraz pokrój pomidorki i ogórka kiszonego. Kiedy roślinne mięso będzie już gotowe, przekrój bułkę na pół i delikatnie podpiecz ją na suchej patelni.
Czas na złożenie burgera! Oba kawałki bułki posmaruj sosem i połóż na nie sałatę. Następnie na jedną część wyłóż Wegańskiego Kotleta Mielonego, pomidorki i ogórka. Całość przykryj drugą połówką bułki. W burgera wbij patyczek, aby składniki nie przesuwały się w trakcie jedzenia i smacznego!
Wegański Kotlet Mielony ze świeżymi ziemniaczkami i mizerią
A może wegański kotlet w tradycyjnym wydaniu? Przygotuj go z ziemniaczkami i mizerią! Aby wykonać ten przepis, będą Ci potrzebne:
- 1 opakowanie Wegańskiego Kotleta Mielonego Garden Gourmet,
- kilka małych ziemniaczków,
- 1 duży ogórek,
- 1 łyżka wegańskiej śmietany lub jogurtu sojowego,
- 1/4 pęczka koperku,
- sól,
- pieprz.
Obierz, a w razie potrzeby także pokrój ziemniaki i gotuj je w osolonej wodzie do miękkości. Włóż Wegańskiego Kotleta Mielonego do piekarnika i piecz go zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Alternatywnie możesz go także przygotować na patelni. W międzyczasie zrób mizerię. Obierz ogórka i pokrój go w cienkie plastry. Posyp solą, dokładnie wymieszaj i zaczekaj aż puści soki. Następnie dokładnie odciśnij. Do ogórka dodaj śmietanę, pieprz i posiekany koperek - całość dokładnie wymieszaj.
Ugotowane świeże ziemniaczki odcedź i przełóż na talerz. Obok wyłóż Wegańskiego Kotleta Mielonego oraz mizerię. Danie jest gotowe!
Wegański Kotlet Mielony w tortilli
Ostatnia propozycja dania z Wegańskim Kotletem Mielonym to aromatyczna tortilla! Do jej wykonania przygotuj:
- 1 opakowanie Wegańskiego Kotleta Mielonego Garden Gourmet,
- 1 placek tortilli,
- 2 liście sałaty lodowej,
- 1/2 pomidora,
- 1/2 małej cebuli,
- 1 łyżkę wegańskiego majonezu.
Wegański Kotlet Mielony przygotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Możesz to zrobić w piekarniku lub na patelni. Umyj i pokrój pomidora oraz cebulę. Następnie pokrój je w drobne plastry. Tortillę podgrzej na suchej patelni po obu stronach.
Artykuł sponsorowany
zdjęcie - timolina na Freepik
Komentarze
Prześlij komentarz